02/405 11 22
Меню
0

banner

Новини

Производители на гуми: Continental

На сайта на Радиал ще откриете редица предложения за зимни и летни гуми на марката Continental. Ние се стремим да предложим качество за нашите клиенти и поради тази причина се доверяваме само на доказани водещи световни производители на гуми.

Компанията Continental AG е водещ немски производител на автомобилни части и акесоари. Основана през 1871 г. като фирма за производство на гуми, днес компанията предлага още:

  • Спирачни системи;
  • Електрообзавеждане и електроника на автомобила;
  • Задвижващи компоненти;
  • Елементи на шасито и мн. др.

Днес Continental доставя автомобилни гуми по различни точки на земното кълбо – за редица страни в Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия, сред които и България. Фирмата може да се похвали с над 200 хиляди висококвалифицирани служители в общо 53 страни, в които Continental разполага със заводи. Основният завод, който е и първият при откриването на компанията, се намира в Хановер, Германия.

Мисия на компанията

ContinentalВодеща мисия на Continental от създаването на компанията насам е, на първо място, да осигури безопасност на пътя, без да се прави компромис с комфорта и удоволствието от шофирането. Ранните изобретения на Continеntal включват първата в света гума с т. нар. thread pattern“ или шарката на гумата, която оставя следа при сцеплението с пътната настилка. На второ място, компанията се стреми да развива непрекъснато своя опит в създаването на висококачествени гуми за автомобили и транспорт.

Немско качество с доказан висок стандарт

Немското производство е легендарно известно със своята точност и доказан висок стандарт. Марката Continental се стреми да гради своя авторитет с изобретателност и иновативност, които да проличават във всеки нов модел гуми, предложен на пазара.

Експертите на Continental: заложете на по-широки гуми

Висококачествените гуми на Continental осигуряват по-добро сцепление на пътя, по-добра безопасност и отлично управление на превозното средство, благодарение на по-голямата площ на гумата за контакт с настилката. Continental препоръчва по-широки гуми, като компанията е разработила редица модели, подходящи за различен тип автомобили – от семейни до спортни.

Предимствата на по-широките гуми с гарантирано отлично представяне в сравнение със стандартните гуми са следните:

  • По-кратък спирачен път;
  • Повишена устойчивост при завои;
  • Прецизно управление;
  • По-голям комфорт на шофиране;
  • По-плавна смяна на лентите;
  • По-добър външен дизайн и др.

На сайта на Радиал ще намерите модели зимни гуми за леки коли на марката Continental с широчина на гумата от 125 до 295 мм.

При избора на гума е добре да съобразите широчината с предписаното от марката производител на вашата кола.

Съветът на Радиал: Заложете на Continental

При нас можете да намерите различни модели зимни и летни, стандартни и широки гуми на компанията Continental от ContiPremiumContact, ContiSportCont, ContiWinterContact, WinterContact TS и др. Можете да селектирате точния модел гума за вашия автомобил, като се възползвате от опциите за търсене по цена, сезон, размери, сцепление на мокро и ниво на шум.

За зимния период Радиал препоръчва моделите на Continental:

ContinentalМоделът има отлична спирачна сила при лед и сняг на пътя. Гумите са създадени по специални технологии за равномерно разпределение на тежестта, което да съответства на налягането в гумата, което дава като резултат по-бавно износване на гумата и по-висок пробег. Гумите имат нисък разход на гориво и по този начин се намаляват и отлаганите емисии въглероден диоксид.

Моделът е разработен за средно големи автомобили. Гумите имат подобрено сцеплние при сняг благодарение на технологията PrecisionPlus. Осигуряват по-добра стабилност на автомобила благодарение на PowerSipes, а спирачният път е по-къс с помощта на технологията ActiveBand.

ContinentalИзползваната технология Cool Chili осигурява максимална спирачна ефективност при всякакви зимни условия. Гумите имат отлично сцепление при мокра пътна настилка. Технологията Snow Curve подпомага по-доброто сцепление със снега, като улеснява шофирането при завои.

Continental през 2016 г.

ContinentalПрез 2016 г. компанията получава награда на изложението Автомеханика за проекта „Taraxagum – Dandelion Rubber Tires“ (www.taraxagum.com). Това са гуми, изработени от каучук от корените на глухарче. Continental печели наградата в две категории - за иновативност и за опазване на околната среда. Чрез култивиране на руския сорт глухарче в близост до централния завод на Continental в Хановер, разстоянията, през които каучукът се транспортира, се намаляват до минимум и по този начин се намаляват и емисиите от въглероден диоксид. По този начин компанията се надява да зависи и по-малко от производството на каучук в световния пазар.

 

При колебание между модели или въпроси не губете време и се свържете с нас. Нашите консултанти с радост ще ви помогнат при избора на гуми!

Изберете качество от Continental!

Споделете в:
Още новини
img 13.01.2017 Класация на най-добрите зимни гуми от Radial.bg за 2016 г.

В настоящата статия избрахме да ви представим класация на най-добрите зимни гуми от Radial.bg за 2016 г. 

img 5.01.2017 10 мита за шофирането през зимата, които разобличаваме

Шофирането в студените зимни месеци на годината при минусови температури, сняг и лед на пътя се превръща в изпитание и предизвикателство за всеки шофьор. Карането на автомобил в зимни условия изисква повишено внимание от страна на водача, като същевременно се превръща в актуална тема, инициираща разнообразни митове, които хвърлят заблуда върху реалността.

img 29.12.2016 Производители на гуми: Continental

На сайта на Радиал ще откриете редица предложения за зимни и летни гуми на марката Continental. Ние се стремим да предложим качество за нашите клиенти и поради тази причина се доверяваме само на доказани водещи световни производители на гуми.

img 23.12.2016 Етикиране на гумите (EU стандарт)

От м. ноември 2012 г. насам всички нови модели гуми се произвеждат с единен европейски стандарт на етикиране. Степените на етикета са в стандартен формат за всички марки и модели гуми, така че да можете да ги сравнявате ефективно и да сте наясно какво закупувате.