Меню
0
Новини

Производители на гуми: Toyo Tires

Сред най-предпочитаните марки автомобилни гуми, а и сред най-препоръчваните от експертите на Radial.bg, е японската компания Toyo. Toyo Tires е утвърден символ за иновация и качество при изработката на автомобилни гуми в продължение на над 70 години. Компанията днес доставя гуми за целия свят – Европа, Азия, Северна и Южна Америка и дори Океания. В Европа Toyo Tires е препоръчвана в множество страни, а в Северна Америка е призната от търговците на гуми 7 пъти от 2000 г. насам за марка №1 в производството на автомобилни гуми.

Марката се отличава с няколко патентовани технологии, сред които ще обърнем внимание върху Multi Wave Sipes, T-Mode и Е-Balance и ще откроим техните основни характеристики.

Multi Wave Sipes

Multi Wave SipesМулти-вълновите ламели, патентовани от Toyo Tires, спомагат за равномерното износване на гумите, както и за по-доброто сцепление на гумата с пътната настилка.  В резултат гумите се представят по-добре както при суха, така и при мокра пътна настилка и същевременно се намалява нивото на шум при движение.

Т-Mode

Toyo Tires са пионери в разработката на специализирани гуми с отлично поведение, предназначени за спортни коли. Технологията е кръстена T-Mode, като съществена роля играе полимерът, използван при изработката на протектора.

Последната иновация при T-Mode технологията използва компютърна симулация за тестване на автомобилните гуми в различни климатични условия. Анализират се фактори като степен на износване на протектора, генериране на шум от гумата и др. След това получените статистики се използват в помощ на оптимизацията на показателите, зададени на етикета по европейски стандарт.

E-Balance

Разработената технология E-Balance е специално предназначена за товарни автомобили, автобуси и камиони, като целта е да се намали износването на гумите и да се подобрят максимално основните експлоатационни характеристики при тази категория МПС. Взимат се предвид срокът на годност на гумите, тяхната износоустойчивост, издръжливост и разход на гориво.

Radial.bg препоръчва

185/65 R14 86T TL VRV2+


185/65 R14 86T TL VRV2+Серията всесезонни гуми Vario V2+ е проектирана специално за шофиране при климатичните условия в Европа. Гумата е изработена с внимание и прецизност за по-висока безопасност на пътя и контрол при управление на автомобила, както през летните горещини, така и през студените зимни дни. Гумата е изработена с едностранно отворени ламели за еднакво добро управление както при мокър, така и при сух терен. Външните многовълнови ламели са снабдени с по-остри ръбове за по-добро сцепление при заледена и снежна пътна настилка.

 

205/60 R16 96H TL Snowprox S943 XL


205/60 R16 96H TL Snowprox S943 XLСерията Snowprox S943 представя зимни автомобилни гуми с подобрен протектор за улеснено спиране и по-голям комфорт при шофиране. Протекторът предпазва гумата от втвърдяване при ниски температури, като по този начин я прави по-издръжлива и устойчива. Гумата подобрява безопасността на пътя при тежки зимни условия. Моделът е предназначен за семейни автомобили и за шофиране в градска среда.

Промо цена
: 127,15 лв.

 

225/45R17 Snowprox S954 91H

225/45R17 Snowprox S954 91HСерията SnowProx S954 е с подобрено представяне на мокра пътна настилка за по-добра сигурност на пътя и контрол над автомобила. Този модел гуми ви дава увереност на пътя за лесно спиране с по-къс спирачен път и по-добра маневреност при завои.
Гумата има специален асиметричен дизайн, който подобрява сцеплението с пътната настилка, като спирачният път на колата намалява (с 10% в сравнение с предишния модел S953). Протекторът на гумата е изработен от подобрена каучукова смес за по-добро сцепление на гумата при сняг.
Промо цена: 191,76 лв.

При въпроси или колебания относно различните модели гуми на марката Toyo и тяхната съвместимост с вашия автомобил, не се колебайте да се обърнете за помощ към експертите на Radial.bg!

Споделете в:
Още новини
img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .

img 29.01.2024 Goodyear представя новата всесезонна гума за електромобили- ElectricDrive 2

Goodyear Tire & Rubber представи нов модел всесезонни гуми Goodyear ElectricDrive 2.