Меню
0
Новини

Continental произвежда гуми за велосипед Gravity от устойчив естествен каучук

От юли 2022 г. всички нови гуми за планински велосипеди Continental Gravity се произвеждат от екологично чист естествен каучук по съвместен проект между Continental и Германското федерално министерство за икономическо сътрудничество и развитие BMZ за осигуряване на пълна проследимост на веригата за доставки на естествен каучук в индонезийската провинция на Западен Калимантан в Борнео.

Чрез този проект Continental, заедно със своите партньори, демонстрира как образованието и дигитализацията могат да играят ключова роля в изграждането на устойчиви вериги за доставка на естествен каучук.

Continental има за цел да постигне 100% устойчивост на веригата за доставки най-късно до 2050 г. Що се отнася до естествения каучук, Continental Tyres прави още една стъпка към отговорно снабдяване на цялото си търсене до 2030 г.

В допълнение към отличната производителност, гумите за планински велосипеди Continental Gravity имат не само силно еластичен каркас, но и много издръжлив протектор, направен от естествен каучук с отговорно производство. Гумите Continental Gravity се предлагат в пет различни шарки на протектора, които са адаптирани към четири различни метеорологични условия и се наричат Kryptotal, Argotal, Xynotal и Hydrotal. По време на разработката всяка гума в тази иновативна продуктова линия за планински велосипеди е била систематично тествана от професионални ездачи, за да отговори на техните специфични изисквания при спускане и издръжливост.

Споделете в:
Още новини
img 30.09.2022 Goodyear с впечатляващи резултати на своя всесезонен модел в сравнителния тест на Gute Fahrt

Goodyear обяви успешното представяне на своя модел всесезонни гуми Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 в сравнителния тест на Gute Fahrt. 

img 23.09.2022 Giti Tire разширява европейското си портфолио с нови всесезонни гуми за SUV

Всесезонната  гума Giti All Season AS1, чийто дебют бе през 2018г. в Кьолн вече се предлага във версия за кросоувъри и SUV. 

img 16.09.2022 Участие в Giti Driving Event в Портиман, Португалия (7-9 септември 2022 г.)

На осми септември тази години се проведе поредният Driving Event на международния концерн на марките за автомобилни гуми Giti и GT Radial, на които Автоцентрове Радиал е официален представител и дистрибутор. 

img 9.09.2022 Toyo разширява гамата с размери на линията Open Country

Японската компания Toyo Tire продължава да разширява гамата от гуми  Open Country.