Меню
0
Новини

Goodyear пуска в продажба три нови модела гуми

Гамата от всесезонни гуми се характеризира с гъвкавост, надеждност и издръжливост.

Моделът Goodyear Wrangler Workhorse AT с гарантиран пробег 80 000 км осигурява високо сцепление както на асфалт, така и на неравен терен.

Гумите Goodyear Wrangler Workhorse HT  са предназначени за твърди повърхности и се характеризират с комфорт при пътуване и устойчива на износване  смес на протектора, което води до голям пробег - до 96 000 км.

Новите Goodyear Wrangler Workhorse RTпритежава добри офроудхарактеристики, устойчивост на стружки и шипове. С пробег 80 000 км тази гума позволява на шофьорите да шофират уверено по магистрала, градски улици и офроуд.

Гумите  Wrangler Workhorse AT и RT са маркирани с „алпийска маркировка“, подчертаваща нивото на сцепление при зимни условия.

Първоначално новата гама ще се предлага в 70 размера с големина на джантата от 15 до 22 цола. Допълнителни 22 размера ще бъдат пуснати през 2022 година. LT размери ще бъдат използвани за разширяване на гамата, включително популярните 235/65/R16 C.

С пускането на новите гуми Goodyear ще намали количеството на произвежданите модели, за да оптимизира и опрости своето портфолио.

Може да се отбележи, че гумите Goodyear Assurance Comfort Drive, които са предназначени  за леки автомобили, миниванове, кросоувъри и джипове ще бъдат на пазара през февруари  2021 година.

В година, в която производителите на оригинално оборудване прекратиха дейността си, Goodyear успя да подпише договор за доставка на своите първокласни гуми (включително Goodyear Wrangler Territory MT) за фабрично монтиране на новите Ford Bronco SUV.

Гумите Goodyear ще се използват за оригинално оборудване на новите електрически автомобили GMC Hummer, които ще започнат да се произвеждат през следващата година, както и за Dodge Ram 1500TRX от 2021 година и Volkswagen Taos от 2022 година.

Източник: Goodyear Tire & Rubber Company

Споделете в:
Още новини
img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .

img 29.01.2024 Goodyear представя новата всесезонна гума за електромобили- ElectricDrive 2

Goodyear Tire & Rubber представи нов модел всесезонни гуми Goodyear ElectricDrive 2.