Меню
0
Новини

Goodyear разработва гуми от 70% екологичен материал

Чрез разработването на гуми с 70% съдържание на екологически чисти продукти (обикновено в гумите има 20% екологично съдържание), Goodyear направи още една стъпка към постигане на целта си да произвежда 100% гуми от екологични материали до 2030 г.

Засега показаната гума Goodyear Assurance е само демонстрационна гума, която няма да се предлага за продажба, но иновациите, които включва, със сигурност ще се появят в бъдещите продуктови линии на марката.

За производството на гуми от екологичен материал са използвани 13 ключови съставки в девет различни каучукови смеси.

Въглеродните сажди се добавят към гумите, за да подсилят и удължат живота им. Саждите традиционно се произвеждат чрез изгаряне на различни видове петролни продукти. Зелената демонстрационна гума на Goodyear използва три различни вида сажди, които са направени от въглероден диоксид, метан и растително масло. Първоначалното тестване регистрира намаляване на въглеродните емисии в сравнение с настоящите методи за производство на сажди, придружено от увеличаване на използването на суровини на биологична основа или на базата на отпадъци.

Силициевият диоксид, присъстващ в сместа на протектора, подобрява сцеплението на гумата и намалява разхода на гориво. Goodyear Assurance съдържа уникално разнообразие от силициев диоксид, получен от пепел от оризови люспи, страничен продукт от преработката на ориз, който често се изхвърля.

Полиестерът за кордата на гумата е получен от рециклирани пластмасови бутилки и други пластмасови отпадъци.

Споделете в:
Още новини
img 27.01.2023 Yokohama подготви нова гума за кемпери

Yokohama Rubber обяви пускането на пазара на BluEarth-Camper.

img 20.01.2023 Тежките гуми Nokian получиха символ Key Flag

Символът се присъжда на продукти, произведени във Финландия.

img 13.01.2023 Goodyear разработва гуми от 70% екологичен материал

Goodyear ще произвежда 100% гуми от екологични материали до 2030 г.

img 6.01.2023 Как да избегнете неравномерното износване на гумите и да излезете от снежна преспа

Необходимо е да се контролира нивото на налягане във всички гуми поне веднъж месечно, независимо от сезона. Това обаче е особено важно през зимата.