Меню
0
Новини

Радиал стана спонсор на ежегодното състезание на СБА „Най-добър млад шофьор“

Ваучер за комплект нови гуми на марките GT Radial или Giti бе връчена на класиралия се на 3-то място Иво Гьошков от град Русе.

Първо място в петото издание на кампанията по пътна безопасност, организирана от Съюзът на българските автомобилисти спечели Валентин Благинов от София. На второ място се класира Светислав Тодоров също от София.

Финалът на състезанието се проведе в София-Тех парк, където участниците преминаха през различни изпитания и тестове на своите умения зад волана. За голямата надпревара бяха определени 20 финалисти, разделени в пет групи по четирима състезатели. От тях имаше и един дамски екип. Дамите бяха наставлявани от трикратната европейска шампионка на рали при жените Екатерина Стратиева. Тази година първите двама ще представят България на международният финал на "Най-добър млад шофьор" в Испания, където ще премерят сили с 20-те най-добри участника от няколко европейски и африкански държави.

Над 1000 участници се включиха в кампанията тази година. Те отговориха на 20 въпроса за определено време. От тях, на финала бяха 20 състезатели, които си оспорваха първите места  в отделните дисциплини. Майсторското управление тази година бе сложно, като беше добавен нов елемент към упражнението, при който е монтирана топка в специален съд на тавана на автомобила. Тази година за пръв път участниците се срещнаха с нов вид изпитание, а именно загасяване на горящ автомобил и помощ на пострадалият в него. Всички участници показаха голямо майсторство, като разликата между беше много малка помежду им.

Участвалите получиха поздравления за показаното от тях по време на изпитанията. Те доказаха, че са  подготвени за всички предизвикателства, които може да срещнат на пътя.

Източник: СБА

Споделете в:
Още новини
img 1.07.2022 Още едно име за което се говори с гордост-българският изобретател Петър Петров

Изобретява първия цифров ръчен часовник, наречен „Пулсар“.

img 23.06.2022 Нови всесезонни гуми от BFGoodrich навлизат на европейския пазар

Европейският асортимент на марката BFGoodrich, принадлежаща към компанията  Michelin разшири своята гама с две нови всесезонни гуми: BFGoodrich Advantage All Season за леки автомобили и BFGoodrich Advantage SUV All Season за кросоувъри и SUV.

img 17.06.2022 Giti Tire приветства бизнес партньори на Tire Cologne 2022

Giti Tire определи The Tire Cologne 2022 като много продуктивно събитие.

img 10.06.2022 Giti Tire с нови линии гуми GSR256 и GSR252 за камиони

На ежегодно събитие на марката Giti Tire, компанията  представи два нови модела за камиони - GSR256 и GSR252.