Меню
0
Новини

Зимно предизвикателство от SEMPERIT-SPEED GRIP 5

Mарката Semperit е може би най-традиционният производител на зимни гуми в света с 85-годишен опит в разработването и производството на зимни гуми. Първата гума е наречена Goliath и е представена през 1936г. Нейните наследници се появяват едва 22 години по-късно. Към днешна дата последният представител на зимните разработки на австрийската марка е моделът Semperit Speed-Grip 5.

Semperit Speed-Grip 5 е европейски тип гуми зимна гума, произведена от една от дъщерните марки на концерна Continental, която е предназначена както за леки автомобили, така и за автомобили с висока проходимост.

 

Основните и конкурентни предимства са:

- достъпна цена и гарантирано качество;

-  стабилно управление и ефективно спиране на сняг;

- отлична устойчивост на аквапланинг;

- стабилност при завиване на сухи пътища;

Semperit Speed-Grip 5 има гъста мрежа от триизмерни ламели, за да се справи перфектно на заснежен път. Поради различните ъгли на тяхното местоположение се осигурява ефективно взаимодействие на гумата с покритата със сняг повърхност по време на ускорение и спиране. На помощ идват и така наречените „куки за сняг“ (Snow Hooks), разположени в долната част на дренажните канали между блоковете на раменните секции.

Подобреният дизайн на протектора  гарантира добър баланс при движение на хлъзгави мокри повърхности. Поради разширяването на V-образните канали към раменете по време на спиране и завиване, контактната зона бързо и ефективно се изчиства от вода и сняг, а стабилността при мокри условия на шофиране се увеличава.

Източник: semperit.com

Споделете в:
Още новини
img 10.09.2021 НОВАТА GITI WINTER W2 ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПРИ ВСЯКАКВИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

В сравнение със своя предшественик GitiWinter W1, новата гума показа 30% по-добра устойчивост на аквапланинг, 14% по-добро спиране на мокро, 10% по-добра управляемост на сухо и 8% по-добро спиране на сухо.

img 3.09.2021 Нова дигитална карта за намаления Радиал

От септември 2021 г. стартира колаборацията на Автоцентрове Радиал с иновативното мобилно приложение за Apple и Android CARDBOX. 

img 27.08.2021 Зимно предизвикателство от SEMPERIT-SPEED GRIP 5

Mарката Semperit е може би най-традиционният производител на зимни гуми в света с 85-годишен опит в разработването и производството на зимни гуми.

img 20.08.2021 GT Radial задава тон на шампионата във Формула Дрифт

Състезателният екип на GT Radial зае второ място на подиума в тазгодишната Formula DRIFT