Меню
0

Често задавани въпроси

Кога се прави реглаж?
Препоръчително е да се прави реглаж след всяка интервенция по окачване на автомобила или веднъж годишно. Задължително условие е автомобила да бъде технически изправен.

По-ниско ли е качеството на OUTLET гумите?
OUTLET не са гуми втора употреба, а нови гуми с по-стар DOТ, който е обозначен в номенклатурата на гумата. Гумите са правилно съхранявани в склад и не са излагани на пряка слънчева светлина. Всички гуми в сайта, както и OUTLET гумите имат гаранция 24 месеца.

Колко често да разменяме местата на гумите?
Специалистите съветват това да се прави на всеки 10 000 км или на 6 месеца, което се припокрива със сезонната им смяна. Ако забележите неправилно износване, то може да се дължи и на неправилно налягане на въздуха в гумите.

Каква трябва да бъде дълбочината на грайфера?
Съгласно Закона за движение по пътищата движещите се по пътя превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, като дълбочината на протектора е по-малка или равна на четири милиметра за периода от 15 ноември до 1 март.

Какъв размер гуми трябва да купя?
Размерът е изписан на страницата на гумата. Ако не сте сигурни в размера на Вашите гуми, използвайте търсенето по автомобил или се обадете на тел.0897 /944 822 и ние ще препоръчаме правилният размер гума. Информация за правилният размер на гумите може да бъде намерена в упътването към автомобила или върху етикета, залепен върху вратата, колоната, жабката или резервоара на капачката.

Какъв е срокът на доставка?
Гумите са налични и се доставят до 2 работни дни. Поръчките се обработват от екипа на Radial.bg в дните от понеделник до петък от 9:00ч. до 18:00ч. Всички поръчки, постъпили извън работното време се обработват на следващия ден. Поръчки, потвърдени до 15:00ч. се изпращат в рамките на същия ден. Поръчки, потвърдени след 15:00ч. се изпращат на следващия работен ден.

Предлагате ли гуми на изплащане?
Можете да се възползвате от закупуване на стока на изплащане, благодарение на сътрудничеството ни с UniCredit Consumer Financing, TBI и PB Personal Finance. Ще получите отговор на Вашето запитване в рамките на няколко часа.

Колко често да разменяме местата на гумите?
Специалистите съветват това да се прави на всеки 10 000 км или на 6 месеца, което се припокрива със сезонната им смяна. Ако забележите неправилно износване, то може да се дължи и на неправилно налягане на въздуха в гумите.

Задължителна ли е смяната на вентилите?
Нашите специалисти препоръчват при сезонната смяна на гуми да се направи преглед на вентилите и при нужда да бъдат сменени. Вентилите спомагат за контролиране на налягането в гумите. Оптималното налягане на въздуха в гумите осигурява добро сцепление с пътя, както и нисък разход на гориво.

Безплатен ли е монтажа на гумите?
Монтажът на гумите не е безплатен. За закупени от нас гуми предлагаме монтаж на преференциални цени, които може да видите от линка: https://radial.bg/content/services/smyana-na-gumi/

Колко струва доставката на гумите?
Доставката на поръчаната през сайта стока се извършва с куриер до посоченият от клиента адрес или до офис на куриера. В посочената цена на стоката не е включена тяхната доставка. Доставката се извършва с куриерска фирма Speedy. Цената на доставката на гуми за леки автомобили е 7,00 лв /гума. За тежкотоварни и офроуд гуми доставката е 10,00 лв / гума.

Избор и поръчка на гуми
За избор и поръчка на гуми, използвайте нашата търсачка „Търсене по размер“. Ако не сте наясно с размера на Вашите гуми, моля използвайте търсачката „Търсене по автомобил“. Така ще можете да намерите оригиналният размер гуми за Вашия автомобил или друг алтернативен размер.