Меню
0
Новини

Continental представя новите си летни модели EcoContact 7 и EcoContact 7 S

Новите гуми на Continental - EcoContact 7 и EcoContact 7 S съчетават иновация, ефективност и индивидуално представяне.

Двата модела Continental EcoContact 7 и EcoContact 7 S (спорт) са подобрени благодарение на усъвършенствани материали и оригинален дизайн на страничната стена, които намаляват съпротивлението. Ниското ниво на шум се дължи на технологията на шарката на протектора и новия състав на каучуковата смес Green Chili 3.0. Специалните смеси  подобряват горивната ефективност и динамичното управление.

Continental EcoContact 7 впечатлява с високата си ефективност благодарение на иновативния материал Smart Energy Casing, използван в конструкцията, който ефективно минимизира загубата на енергия, като същевременно  максимално увеличава здравината. За да се оптимизира аеродинамиката и пестенето на енергията се използва технологията Aero Dim-ple в раменните блокове. В резултат на това шофьорите се възползват от увеличен пробег на превозното средство и спестяване на разходи при всяко пътуване.

Оригиналната технология Silent Pattern за миниатюрни пролуки между блоковете на протектора значително намалява външния шум от пътя, осигурявайки тихо и комфортно возене, особено в градски условия. Разликата между Continental EcoContact 7 и Continental EcoContact 7 S е в техните каучукови смеси. Докато сместа на протектора EcoContact 7 е проектирана да увеличи максимално горивната ефективност, EcoContact 7 S е проектирана да подобри управлението при високи скорости. Наличието на специална маркировка “EV” на страничната стена потвърждава, че гумата отговаря на изискванията за електрически превозни средства и хибриди, както и автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Новите модели гуми в момента се предлагат в четири размера: 205/55R17 95W, 225/50R17 98W, 245/50R19 101V и 255/40R21 102V.

Споделете в:
Още новини
img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .

img 29.01.2024 Goodyear представя новата всесезонна гума за електромобили- ElectricDrive 2

Goodyear Tire & Rubber представи нов модел всесезонни гуми Goodyear ElectricDrive 2.

img 12.01.2024 Continental представя новите си летни модели EcoContact 7 и EcoContact 7 S

Новите гуми на Continental - EcoContact 7 и EcoContact 7 S съчетават иновация, ефективност и индивидуално представяне.

img 19.12.2023 Нова лятна гума от Toyo Tires

През януари 2024 г. Toyo Tyres ще представи новият летен модел  Proxes CF3.