Меню
0
Новини

Continental представя своя екологичен модел UltraContact NXT

В завода на Continental в португалския град Лозадо стартира производството на най-екологичната линия гуми до момента Continental UltraContact NXT. Новата лятна гума съдържаща до 65 процента възобновяеми, рециклирани материали. Continental UltraContact NXT има най-високи оценки за съпротивление при триене, спиране на мокро и шум в Европейската система за етикетиране на гуми.

Каучуковата смес на Continental UltraContact NXT съдържа силициев диоксид на биологична основа, извлечен от селскостопански отпадъци. Възобновяемите материали съставляват до 32 процента от UltraContact NXT. Те включват смоли на базата на остатъчни материали от хартиената и дървообработващата промишленост, както и силициев диоксид от пепел от оризови люспи. Оризовите люспи са отпадък, който може да бъде превърнат в силициев диоксид чрез нов, по-малко енергоемък процес. Както при всяка гума, естественият каучук е основният материал за UltraContact NXT. Той остава незаменим, тъй като осигурява превъзходно представяне на гумата чрез повишени нива на здравина и издръжливост.

Страничната стена на гумата на UltraContact NXT има специално обозначение „Съдържа рециклирани материали“.

 Continental също използва рециклирана стомана в UltraContact NXT. Използва се технологията ContiRe.Tex Continental, с която се рециклират между девет и петнадесет пластмасови бутилки за гума.

За изработването на UltraContact NXT се използват до 28 процента сертифицирани материали, като синтетичен каучук и сажди, произведени от биологично чисти суровини.

Споделете в:
Още новини
img 15.09.2023 Giti Tire осигурява гуми за оригиналното оборудване на електромобили Volkswagen

Миниван VW ID. Buzz  е първият европейски електрически автомобил с фабрични гуми от Giti Tire.

img 1.09.2023 Giti Tire добавя нови размери от модела GT Radial SportActive 2

Giti Tire добави девет нови размера към своята гама GT Radial SportActive 2 EV.

img 25.08.2023 КОМПАНИЯТА GITI TIRE ПРЕДСТАВИ ПОЛУСЛИКОВИТЕ ГУМИ GITI SPORT GTR3

Компанията Giti Tire представи в Тайланд новите полусликове Giti GitiSport GTR3. 

img 18.08.2023 Continental представя своя екологичен модел UltraContact NXT

Стартира производството на най-екологичната линия гуми Continental UltraContact NXT.