Меню
0
Новини

Производители на гуми: Continental

На сайта на Радиал ще откриете редица предложения за зимни и летни гуми на марката Continental. Ние се стремим да предложим качество за нашите клиенти и поради тази причина се доверяваме само на доказани водещи световни производители на гуми.

Компанията Continental AG е водещ немски производител на автомобилни части и акесоари. Основана през 1871 г. като фирма за производство на гуми, днес компанията предлага още:

  • Спирачни системи;
  • Електрообзавеждане и електроника на автомобила;
  • Задвижващи компоненти;
  • Елементи на шасито и мн. др.

Днес Continental доставя автомобилни гуми по различни точки на земното кълбо – за редица страни в Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия, сред които и България. Фирмата може да се похвали с над 200 хиляди висококвалифицирани служители в общо 53 страни, в които Continental разполага със заводи. Основният завод, който е и първият при откриването на компанията, се намира в Хановер, Германия.

Мисия на компанията

ContinentalВодеща мисия на Continental от създаването на компанията насам е, на първо място, да осигури безопасност на пътя, без да се прави компромис с комфорта и удоволствието от шофирането. Ранните изобретения на Continеntal включват първата в света гума с т. нар. thread pattern“ или шарката на гумата, която оставя следа при сцеплението с пътната настилка. На второ място, компанията се стреми да развива непрекъснато своя опит в създаването на висококачествени гуми за автомобили и транспорт.

Немско качество с доказан висок стандарт

Немското производство е легендарно известно със своята точност и доказан висок стандарт. Марката Continental се стреми да гради своя авторитет с изобретателност и иновативност, които да проличават във всеки нов модел гуми, предложен на пазара.

Експертите на Continental: заложете на по-широки гуми

Висококачествените гуми на Continental осигуряват по-добро сцепление на пътя, по-добра безопасност и отлично управление на превозното средство, благодарение на по-голямата площ на гумата за контакт с настилката. Continental препоръчва по-широки гуми, като компанията е разработила редица модели, подходящи за различен тип автомобили – от семейни до спортни.

Предимствата на по-широките гуми с гарантирано отлично представяне в сравнение със стандартните гуми са следните:

  • По-кратък спирачен път;
  • Повишена устойчивост при завои;
  • Прецизно управление;
  • По-голям комфорт на шофиране;
  • По-плавна смяна на лентите;
  • По-добър външен дизайн и др.

На сайта на Радиал ще намерите модели зимни гуми за леки коли на марката Continental с широчина на гумата от 125 до 295 мм.

При избора на гума е добре да съобразите широчината с предписаното от марката производител на вашата кола.

Съветът на Радиал: Заложете на Continental

При нас можете да намерите различни модели зимни и летни, стандартни и широки гуми на компанията Continental от ContiPremiumContact, ContiSportCont, ContiWinterContact, WinterContact TS и др. Можете да селектирате точния модел гума за вашия автомобил, като се възползвате от опциите за търсене по цена, сезон, размери, сцепление на мокро и ниво на шум.

За зимния период Радиал препоръчва моделите на Continental:

ContinentalМоделът има отлична спирачна сила при лед и сняг на пътя. Гумите са създадени по специални технологии за равномерно разпределение на тежестта, което да съответства на налягането в гумата, което дава като резултат по-бавно износване на гумата и по-висок пробег. Гумите имат нисък разход на гориво и по този начин се намаляват и отлаганите емисии въглероден диоксид.

Моделът е разработен за средно големи автомобили. Гумите имат подобрено сцеплние при сняг благодарение на технологията PrecisionPlus. Осигуряват по-добра стабилност на автомобила благодарение на PowerSipes, а спирачният път е по-къс с помощта на технологията ActiveBand.

ContinentalИзползваната технология Cool Chili осигурява максимална спирачна ефективност при всякакви зимни условия. Гумите имат отлично сцепление при мокра пътна настилка. Технологията Snow Curve подпомага по-доброто сцепление със снега, като улеснява шофирането при завои.





Continental през 2016 г.

ContinentalПрез 2016 г. компанията получава награда на изложението Автомеханика за проекта „Taraxagum – Dandelion Rubber Tires“ (www.taraxagum.com). Това са гуми, изработени от каучук от корените на глухарче. Continental печели наградата в две категории - за иновативност и за опазване на околната среда. Чрез култивиране на руския сорт глухарче в близост до централния завод на Continental в Хановер, разстоянията, през които каучукът се транспортира, се намаляват до минимум и по този начин се намаляват и емисиите от въглероден диоксид. По този начин компанията се надява да зависи и по-малко от производството на каучук в световния пазар.

 

При колебание между модели или въпроси не губете време и се свържете с нас. Нашите консултанти с радост ще ви помогнат при избора на гуми!

Изберете качество от Continental!

Споделете в:
Още новини
img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .

img 29.01.2024 Goodyear представя новата всесезонна гума за електромобили- ElectricDrive 2

Goodyear Tire & Rubber представи нов модел всесезонни гуми Goodyear ElectricDrive 2.