02/405 11 22
Меню
0
Новини

Производители на гуми: Dunlop

В автосервизите и в електронния магазин на Radial можете да намерите модели гуми на английската марка Dunlop. Компанията залага на иновациите в производството на гуми и непрекъснатото обновяване на технологията. Сред водещите технологии на Dunlop са Noise Shield, Run Flat, Hybrid Overlay Technology и др., за които ще разкажем по-подробно в настоящата статия.

Технология Noise Shield

Една от ключовите технологии на Dunlop, Noise Shield, осигурява до 50% по-малко шум в автомобила, като се запазват високите възможности на гумата за представяне на пътя. Технологията включва добавяне на слой от съвременна полиуретанова пяна към вътрешната повърхност на гумата, като по този начин се намалява шума на гумата.

Специфична бордова система

Гумите са оборудвани със специална бордова система, която заздравява връзката между гумата и джантата с цел постигане на максимален контрол на водача за по-прецизно шофиране.

Технология Run on Flat

Технологията на гумите Run Flat позволява на шофьора да измине до 80 км със спукана гума. Гумите Run Flat са създадени с цел да се елиминира опасността от смяна на гуми на пътя и шофьорът да може да достигне до гараж дори и с пробита гума.

Hybrid overlay technology

Тази технология на Dunlop включва хибриден слой, който гарантира понижени периферни деформации при високи скорости. Резултатът е по-голяма устойчивост при шофиране и равномерно износване на гумите.

За летния сезон на 2017 година Radial препоръчва

DUNLOP 275/50R20 SPORT MAXX 109W MO

Dunlop tiresАвтомобилните гуми от серията SP Sport Maxx са предназначени за спортни автомобили, като осигуряват отлично управление на сухи и мокри настилки. Моделът има голяма устойчивост на аквапланинг. Гумите са изработени с технологията Run On Flat, която позволява да се движите до 80 км/ч със спукана гума. Моделът е оборудван с протектор за джанта за по-голяма защита от повреди. Предназначен е за SUV автомобили и за скорости до 270 км/ч. Гумите са подходящи за офроуд.

Цена: 517,48 лв.

 

DUNLOP 275/40R20 SP QUATTROMAXX 106Y XL

DunlopГумите от серията SP Quattromaxx предлагат спортна прецизност и удоволствие от шофирането. Гумите са предназначени за SUV и осигуряват добро сцепление на мокри и сухи пътища. Тази серия гуми също е оборудвана с технологията Run On Flat, както и с протектори за джанта. Гумите са категоризирани за скорост до 270 км/ч, като са още подходящи за офроуд пътища с максимална скорост до 190 км/ч.

Цена: 422,28 лв.

При въпроси или колебания относно различните модели гуми на Dunlop и тяхната съвместимост с вашия автомобил, не се колебайте да се обърнете за помощ към нас!

Споделете в:
Още новини
img 14.11.2018 Топ 6 критерии на българина при закупуване на автомобилни гуми

Месец ноември по традиция ни припомня, че е време да заменим летните гуми на автомобила със зимни. Подготовката за студения сезон е в разгара си, като пред голяма част от шофьорите стои въпросът и с избора и закупуването на нови гуми за автомобила.

img 26.10.2017 Смяна на гумите: монтаж и баланс

За правилното монтиране на гумите и техния баланс се изискват специални технически умения и внимание към детайла. 

img 25.08.2017 Производители на гуми: GoodYear

Марката GoodYear се нарежда сред първите производители на автомобилни гуми – основана през 1898 г. от Франк Сайбърлинг в  гр. Акрън, щата Охайо. 

img 18.07.2017 Налягане на гумите през горещите летни дни

В настоящата статия ще разгледаме как следва да бъде поддържано налягането на гумите през лятото, за да бъде гарантирано спокойствието на шофьора по време на път.