Меню
0
Новини

Етикиране на гумите в ЕС 2021

Какво се променя при етикирането на гумите през 2021г.?

В сравнение със старите, новите евроетикети се отличават с нова визия и дават информация за марката, името на модела и размера на гумите, QR код.

Предишният евроетикет показваше  класа на гумите по отношение на съпротивлението при търкаляне, сцеплението с мокра настилка и нивото на шум.

От новият евроетикет потребителите ще получат информация относно характеристиките на гумата на сняг и при заледени зимни условия.

Класовете за сцепление на мокро и горивна ефективност вече са 5 вместо 7 и са обозначени с буквите от А до Е.

Гумите, които са предназначени за употреба в зимни условия ще имат добавени в долната си част икони, показващи нивото на сцепление на сняг- пиктограма 3PMSF (планината с трите върха и снежинка), както и на лед-с пиктограма Ice Crip (планина с леден връх).

Комбинацията от тези символи ще показва на потребителя как ще се справя гумата на лед и сняг.

QR кодът, намиращ се в горния десен ъгъл на гумата позволява да бъде сканиран и всеки потребител да има достъп до информационните листове на продукта от базата данни EPREL (European Energy Label Register).

Споделете в:
Още новини
img 18.06.2021 Обслужване на автоклиматика през лятото
Зареждането на автоклиматиците е от голямо значение не само за автомобила, но и за пътниците в превозното средство.
img 4.06.2021 GT RADIAL СА ИЗБРАНИ ЗА ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА ШАМПИОНСКАТА ХОКЕЙНА ЛИГА

Компанията GT Radial е обявена за официален партньор на Шампионската лига по хокей (CHL). Използвайки топ турнира по хокей на лед компанията ще направи портфолиото си от зимни гуми известно на целия континент.

img 26.05.2021 Етикиране на гумите в ЕС 2021

На 1 май 2021г. в Европа беше въведена нова система за маркиране на гуми, която ще предостави на потребителите по-пълна информация за свойствата на конкретните модели.

img 21.05.2021 АВТОЦЕНТРОВЕ РАДИАЛ ПОДКРЕПИХА ЕЖЕГОДНОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СБА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ШОФЬОР“

Варна беше домакин на две от най-големите автомобилни събития за годината – 51-вото издание на Международно рали България и 4-тото издание на Най-добър млад шофьор на България между 12-ти и 15-ти май.