Меню
0
Новини

Giti Tire стартира последното прераждане на най-популярната европейска гума в историята на производителя - GT Radial FE2

GT Radial FE2 ще замени GT Radial Champiro FE1, както и моделите GT Radial FE1 City и GT Radial Savero SUV.

Основните цели на разработчиците на GT Radial FE2 са били да се създаде зелена и енергийно ефективна гума, която да бъде тиха и удобна и да запази конкурентната си ценова позиция в средния сегмент.

Гумата е регистрирала 15% подобрение при спиране на мокра повърхност, 12% подобрение при управление на мокра настилка и 7% увеличение на устойчивостта на аквапланинг спрямо предшественика си GT Radial Champiro FE1.

Подобренията на гумата се изразяват във високия клас сцепление на мокро-А и съпротивление при търкаляне от В до С. Подобрена е и протекторната смес, която осигурява високо ниво на  сцепление на мокри и сухи пътища при различна температура. Усъвършенстваният профил на гумите с оптимално разпределение на налягането гарантира равномерно износване и голям пробег. Други разработки включват подобрена структура на гумата  за по-ниско съпротивление при търкаляне и разход на гориво, както и твърди ребра за осигуряване на прецизно управление и стабилно спиране.

GT Radial FE2 е проектирана в Европейския център за научноизследователска дейност на Giti Tire в Хановер. Тестовете на гумата са проведени в модерните европейски съоръжения на компанията MIRA във Великобритания, както и на ключови места в Германия и Испания.

Според Щефан Фишер, управляващ директор -продуктови технологии в Giti Tire Europe, GT Radial Champiro FE1е най-продаваната в Европа гума от представянето си през 2014 г., а модела FE2 несъмнено ще се окаже толкова популярен, както и превъзхождащ във всяко отделно качество.

 

Източник: Giti Tire Europe

Споделете в:
Още новини
img 2.04.2021 Насладете се на удоволствието от шофирането на Вашия еликтрически автомобил с новата лятна гума Michelin e.Primacy

Като основни ключови характеристики на новата гума, френските производители определят високото сцепление на сухи и мокри пътни настилки, както и издръжливост и изключително ниско съпротивление при търкаляне.  

img 26.03.2021 Giti Tire стартира последното прераждане на най-популярната европейска гума в историята на производителя - GT Radial FE2

GT Radial FE2 е предназначена за компактни и семейни леки автомобили и SUV.  Първоначално гумата ще се предлага в 17 размера от 15-18 ", с индекси на скоростта T, H, V, W и Y, ширина на профилите от 185-235 и височина от 50-65. Планирани са още 25 допълнителни размера на GT Radial FE2 през 2021 г.

img 10.03.2021 GITI ПУСКА НОВА ЛЯТНА ГУМА GT RADIAL SPORTACTIVE 2 С 10-15 % ПО-ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОКРА НАСТИЛКА

Giti Tire пусна новата си европейска  UHP гума за масовия пазар- GT Radial SportActive 2.             Второто поколение SportActive идва с редица подобрения, особено при мокри условия.

img 5.03.2021 Toyo Tyres представя новата лятна гума Proxes Comfort

Toyo Proxes Comfort е следващото поколение на модела Toyo Proxes CF2. Според производителя основните предимства на гумата са нейната повишена стабилност, безопасна работа и отлично спиране. Тези характеристики се дължат на подобрения дизайн на гумата.