Меню
0
Новини

Гумите Giti Tyre бяха избрани за оригиналното окомплектоване на Skoda Karoq

Новата гума от Giti Tire - Giti Synergy H2 е избрана за оригинално окомплектоване на Skoda Karoq. За последните няколко месеца това е  вторият успех на марката Giti  за окомплектоване на  VW Group.

Гумата, която ще бъде пусната през март 2021 г., е избрана в размер 225 / 55R17 97V, като наскоро бе определена за VW Caddy 5 в размер 215 / 55R17 XL 98H.

 

Мартин Уелс, директор за Европа в Giti Tire, заяви: „Да бъдем избрани като оригинални гуми,  както за леки автомобили, така и за ванове с GitiSynergyH2 е доказателство за несъмнените качества на гумата във всички области: ефективност, съпротивление при търкаляне, сцепление с мокра повърхност.

 

„Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с VW Group и всички други производители на превозни средства, за да видим как новата гума и скоро обявените ни модели от второ поколение също могат да се възползват от техните най-нови модели и изисквания за размер.“

 

GitiSynergyH2 ще замени GitiSynergyE1 и GitiPremiumH1, като и двете бяха част от първоначалното пускане на марката Giti в Европа през 2016 г.

 

Гумата е проектирана в Европейския център за научноизследователска и развойна дейност на Giti Tire в Хановер, с тестове в обекта на компанията MIRA във Великобритания, както и на ключови места в Германия и Испания.

 

Това е първата европейска гума, която използва технологичната платформа AdvanZtech, интегрираната в световен мащаб система за научноизследователска и развойна дейност на компанията, която стимулира споделянето и използването на специализирана и модерна технология за създаване на гуми, които подобряват цялостното шофиране.

 

Резултатите са изцяло нова смес на протектора, която осигурява значителни подобрения в безопасността на мокро и сухо. Новото оформление на модела осигурява прецизно и стабилно поведение при работа и устойчивост на аквапланинг.

 

Потенциалът за пробег, в зависимост от характеристиките на шофиране, може да бъде подобрен с почти 20%, докато новият лек каркас осигурява ниско съпротивление при търкаляне, което подобрява горивната ефективност.

 

Основният фокус на гумата е безопасността на шофьора, комфорта и тишината, удоволствието от шофирането и екологичните качества.

 

Източник: Giti Tire

Споделете в:
Още новини
img 23.04.2024 Nexen взима награда за дизайн Red Dot 2024 за гумата N'Fera Sport S

Nexen Tire спечели престижната награда Red Dot Design Award 2024г.

img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .