Меню
0
Новини

Как да избегнете неравномерното износване на гумите и да излезете от снежна преспа

Необходимо е да се контролира нивото на налягане във всички гуми поне веднъж месечно, независимо от сезона. Това обаче е особено важно през зимата.

Зимните студове са една от причините за спуканите гуми. При студ обемът на въздуха намалява, налягането също намалява. Колкото по-ниска е температурата, толкова по-ниско е налягането. Ниското налягане в гумите може да доведе до тяхното неравномерно износване и дори до повреда на джантите.

Ако гумата не поддържа формата си, управлението на автомобила ще се влоши, до отслабване на реакцията на шасито при завъртане на волана. Тоест вместо колата да завива, тя ще върви направо.

Има случаи, в които е необходимо гумите да бъдат с ниско налягане. За да излезете от снежната преспа може да намалите налягането до 0,5 бара. По този начин увеличавате площта, която ще гребете в снега, и колата ще напусне снежния капан.

Деформацията на гумата ще увеличи площта на контактното петно, докато напомпаното колело става по-заоблено и не дава същия ефект.

Споделете в:
Още новини
img 27.01.2023 Yokohama подготви нова гума за кемпери

Yokohama Rubber обяви пускането на пазара на BluEarth-Camper.

img 20.01.2023 Тежките гуми Nokian получиха символ Key Flag

Символът се присъжда на продукти, произведени във Финландия.

img 13.01.2023 Goodyear разработва гуми от 70% екологичен материал

Goodyear ще произвежда 100% гуми от екологични материали до 2030 г.

img 6.01.2023 Как да избегнете неравномерното износване на гумите и да излезете от снежна преспа

Необходимо е да се контролира нивото на налягане във всички гуми поне веднъж месечно, независимо от сезона. Това обаче е особено важно през зимата.