Меню
0
Новини

Как да определите дали гумите Ви са причина за вибрации?

Причините за вибрациите на автомобила сами по себе си могат да бъдат просто досаден дефект или пък да се окажат предпоставка за животозастрашаваща ситуация. Възможните причини са многобройни, но тук ще опишем най-разпространените и най-често срещани. (Част 2, продължение)

Неравномерно износване

Неправилно надутите гуми се износват неравномерно. Можете да удължите живота им и да елиминирате вибрациите като поставите най-запазените гуми на задвижващата ос. Това, обаче, не е оправдание за запазване на износените ви гуми. Съветваме, за Ваша безопасност, да ги подмените при първа възможност.

Вибрации при  повредени тампони на двигателя

Тампоните на двигателя неутрализират вибрациите и шума от двигателя към купето. По презумпция, много хора смятат, че те не се повреждат, което не е така и би следвало да се вземе под внимание. 

Вибрации след продължителен престой на автомобила

Ако колата ви е била в покой  няколко седмици, гумите могат да започнат да се изравняват и да губят своята форма. Това, обикновено, се коригира от само себе си след няколко изминати километра.  

Спирачки или кормилно управление

Износени лагери на колелата или изкривените дискове на спирачките могат да причинят вибрации във волана, които се засилват прогресивно при спиране.  

Богдан Белчев
Управител и консултант

Споделете в: