Меню
0
Новини

Нов Continental AllSeasonContact 2 - безопасност и баланс на най-високо ниво

Continental представи всесезонната гума- AllSeasonContact 2. Производителят определя новия модел като най-добър до момента, осигурявайки  контрол на шофирането при всякакви метеорологични условия. При разработването на Continental AllSeasonContact 2 инженерите на немския концерн се фокусираха върху високата производителност, безопасността и удоволствието от шофирането.

В сравнение със своя предшественик, новият Continental AllSeasonContact 2 има увеличен пробег с 15 процента, като същевременно намалява съпротивлението при триене с 6 процента.

 AllSeasonContact 2 осигурява още по-добро управление на сухи пътища и дори по-къс спирачен път на мокри и сухи пътища. По отношение на комфорта на возене, безопасността на сняг и устойчивостта на аквапланинг, AllSeasonContact 2 е толкова добър, колкото и своя предшественик.

Тези подобрения са постигнати чрез поредица от иновации, насочени към подобряване на структурата на каркаса на гумата, шарката  и сместа на протектора. Използването на нови материали в конструкцията на гумата е намалило загубите на енергия, което води до по-ниско съпротивление на триене в сравнение с модела от предишното поколение.

Протектора на новата гума AllSeasonContact 2 има V-образна шарка с C-блокове. V-образната форма предлага очевидни предимства при шофиране на мокра настилка, тъй като създава много водни канали, водещи към страничните стени на гумата, което улеснява оттичането на вода от контактното петно. Множество C-образни блокове в центъра на V-образната шарка на протектора спомагат за прецизен контрол през целия живот на гумата.

За сместа на протектора химиците на Continental създадоха комбинация от различни технологии Chili. Нови пластификатори с висока амортизация осигуряват надеждно сцепление и прецизна реакция на кормилното управление при студени зимни пътни условия. Новият полимерен състав на сместа осигурява добра адхезия и къс спирачен път както на сухи, така и на мокри пътища, дори при горещо лятно време.

Новият Continental AllSeasonContact 2 надгражда изключително безопасните характеристики на своя предшественик.

Continental AllSeasonContact 2 ще се предлага  през есента на

2023 г.  в 99 размера от 15" до 21".

Споделете в:
Още новини
img 23.04.2024 Nexen взима награда за дизайн Red Dot 2024 за гумата N'Fera Sport S

Nexen Tire спечели престижната награда Red Dot Design Award 2024г.

img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .