Меню
0
Новини

Предимства и недостатъци на всесезонните гуми

Всесезонните гуми осигуряват отлично сцепление както на сух, така и на мокър път, което ги прави безопасни за водача. Освен това се характеризират с повишена устойчивост на износване. Купуването и съхраняването на всесезонни гуми може да бъде по-икономично в дългосрочен план, отколкото закупуването и складирането на два комплекта гуми.

Всесезонните гуми не са най-добрият избор за екстремни зимни условия като дълбок сняг или лед, или за шофиране с високи скорости през лятото. В тези случаи е по-добре да използвате зимни или летни гуми.

Всесезонните гуми имат и някои недостатъци. Те има по-лоша проходимост в дълбок сняг, поради факта, че протекторът на всесезонните гуми е по-малко дълбок от този на зимните гуми. Отличават се и с по-ниска стабилност на лед. През лятото всесезонните гуми се отличават с лошо сцепление на сухи пътища поради по-силно нагряване. Всесезонните гуми имат по-мека каучукова смес от летните, което може да доведе до бързото й износване през лятото. Те не са толкова ефективни при спиране на мокри пътища, колкото летните.

Когато купувате всесезонни гуми, имайте предвид, че автомобилът ви трябва да бъде паркиран в гараж, тъй като при понижаване на температурата гумата може да потъмнее, което води до намаляване на спирачния път.

Споделете в:
Още новини
img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .

img 29.01.2024 Goodyear представя новата всесезонна гума за електромобили- ElectricDrive 2

Goodyear Tire & Rubber представи нов модел всесезонни гуми Goodyear ElectricDrive 2.