02/405 11 22
Меню
0
Новини

Производители на гуми: Michelin

На сайта на Радиал вероятно вече сте попадали на модели гуми на френската марка Michelin. Името й е символ на 127 години качество в сферата на производство на автомобилни гуми. Още от създаването си през 1889 г. мисията на Michelin е да допринесе за иновациите в техниката на гумите и по този начин да гарантира сигурност и удобство при шофиране на пътя. Любимото човече Michelin се появява 9 години по-късно – през 1898 г., родено из четката на художника Мариус Росион, като неговият облик еволюира с годините, за да не „изостава“ от модата.

През 2017 г. компанията вече разполага с 72 завода в над 170 страни по целия свят, както и с 16.3% дял от световния пазар по стойност.

Michelin car tires logo

Michelin Total Performance

Технологията на Michelin Total Performance се основава на задълбочено проучване относно употребата на гумите, тяхното износване и нуждите на водачите по време на шофиране по всички страни на земното кълбо.

В процеса на изработка експертите на Michelin са създали и комбинирали над 200 елемента, които днес влизат в състава на гумите. Тестват се различни дизайни и се провеждат редица симулации, които допринасят за избора на най-добрите практики при разработката на гумите.

Компанията се фокусира сериозно върху тестовете на новите модели гуми. При провеждането на тестове гумите изминават сумарно над 1 милиард километра годишно.

 Michelin car racing

Michelin Acoustic Technology

С помощта на Acoustic технологията на Michelin по време на шофиране вибрациите, причинени при контакта на гумите с пътната настилка, значително намаляват. За целта при направата на гумите е използвана специална полиуретанова пяна, която резонира бързо произведения шум. Това позволява както на водача, така и на пътниците в автомобила да комуникират свободно с помощта на хендсфри без шумови смущения дори и при пътувания на по-големи разстояния.

За летния сезон Радиал препоръчва гумите на Michelin

MICHELIN 195/65R15 ENERGY SAVER + 91H

MICHELIN 195/65R15 ENERGY SAVER + 91HАвтомобилните гуми от серията Energy Saver + се препоръчват при по-чести пътувания на дълги разстояния, тъй като са разработени с идеята да постигат нисък разход на гориво. Гумите имат нов, оптимизиран профил, който осигурява по-малко натрупване на топлина в каучука. Патентованата технология Eco’N’Grip подобрява молекулното сцепление и ограничава допълнително натрупваната топлина в гумата.

 

 

MICHELIN 245/40ZR18 PILOT SPORT 4 97Y XL

MICHELIN 245/40ZR18 PILOT SPORT 4 97Y XLМоделите от Pilot Sport 4 ще ви осигурят отличен контрол върху управлението на колата и високо ниво на безопасност на пътя. Серията е разработена в сътрудничество с производители на автомобили и опит в областта на моторните спортове – BMW, Мерцедес, Audi и др. Използваните в направата на гумата функционални еластомери и силикон осигуряват отлично сцепление и спиране на гумата при мокри настилки.

 

 

MICHELIN 225/50R17 PRIMACY 3 94Y

MICHELIN 225/50R17 PRIMACY 3 94YЛетните гуми от серията Primacy 3 са подходящи за всеки тип коли. Гумите гарантират максимална безопасност на пътя и имат висока издържливост – 30% над средното ниво на износване на пазара на гуми от висок клас. Гумите имат нов патентован дизайн на протектора, снабден с автоматични блокиращи ламели. По този начин протекторът Primacy 3 пази цялата повърхност на гумата, която е в контакт с пътя. Новата каучукова смес на протектора оптимизира сцеплението при всякакви атмосферни условия.

При въпроси или колебания относно различните модели гуми на човечето Michelin и тяхната съвместимост с вашия автомобил, не се колебайте да се обърнете за помощ към нас!

Споделете в:
Още новини
img 14.11.2018 Топ 6 критерии на българина при закупуване на автомобилни гуми

Месец ноември по традиция ни припомня, че е време да заменим летните гуми на автомобила със зимни. Подготовката за студения сезон е в разгара си, като пред голяма част от шофьорите стои въпросът и с избора и закупуването на нови гуми за автомобила.

img 26.10.2017 Смяна на гумите: монтаж и баланс

За правилното монтиране на гумите и техния баланс се изискват специални технически умения и внимание към детайла. 

img 25.08.2017 Производители на гуми: GoodYear

Марката GoodYear се нарежда сред първите производители на автомобилни гуми – основана през 1898 г. от Франк Сайбърлинг в  гр. Акрън, щата Охайо. 

img 18.07.2017 Налягане на гумите през горещите летни дни

В настоящата статия ще разгледаме как следва да бъде поддържано налягането на гумите през лятото, за да бъде гарантирано спокойствието на шофьора по време на път.