Меню
0
Новини

Съвети относно КОВИД-19

!Внимание! Бихме искали да отправим призив за спазване на правилата и препоръките с цел минимизиране на разпространяването на заразата. Нека се отнесем сериозно към ситуацията, която не е за пренебрегване и да органичим контактите до минимум!

Уведомени сме, че COVIT-19 протича безсимптонно през първите няколко дни, а някои експери казват, че инкубационният период може да достигне до 28 дни, преди изобщо симптомите да станат осезаеми.

Важно е да следваме всички препочъки и да подходим отговорно, за да предпазим себе си и своите близки!

Споделяме с вас няколко съвета от японски лекари, които се занимават с анализиране и лечение на COVID-19:

1. Уверете се, че устата и гърлото ви са влажни и никога сухи. Пийте по няколко глътки вода на всеки 15 минути. Дори и вирусът да попадне в устата ви, питейна вода и други течности ще ги изхвърлят през хранопровода в стомаха. Веднъж попаднал там, вирусът ще бъде унищожен от стомашните ви киселини.

2. Мийте ръцете си многократно с антибактериален сапун и винаги в продължение на минумум 30 секунди. Втърквайте добре сапуна в кожата, като почиствате внимателно и поднокътните пространстра. Вирусът може да живее върху кожата на ръцете в продължение на 5-10 минути, но повече от заразените случаи са чрез предаване именно по този начин. Не пипайте лицето си!

3. Почиствайте старателно със спирт своето мобилно устройство по няколко пъти на ден, както и повърхността на предметите, с които работите в ежедневието си (лаптоп, таблет)

4. Спазвайте дистанция от три метра, тъй като това е дистанцията, на която той е активен и може да бъде предаден по въздушно –капков път до вас от вече заразен.

5. Когато вирусът попадне върху метална повърхност, той живее поне 12 часа. Съветваме да миете ръцете си всеки път, когато имате досег с метална повърхност в обществено помещение.

6. Вирусът може да остане активен върху тъканта в продължение на 6 до 12 часа, затова перете ежедневно дрехите, които употребявате на обществени места.

Споделете в:
Още новини
img 19.02.2020 СТАНИ ЛОЯЛЕН КЛИЕНТ

 НА АВТОЦЕНТРОВЕ РАДИАЛ

img 6.02.2020 Топ съветите на РАДИАЛ

за поддръжка на автомобила през зимата