Меню
0
Новини

Toyo подобри своите безвъздушни гуми

Компанията Toyo обяви собствения си пробив в разработването на безвъздушни гуми за леки автомобили. Инженерите от Toyo започнаха да разработват непневматични гуми Noair още през 2016 г. Гумите били изработени с кръстосани спици, като сгъваеми столове.

Компанията разработи усъвършенствана система, позволяваща да се поемат удари от неравности по пътя по същия начин, както прави въздухът под налягане в конвенционалните гуми.

Ето защо усъвършенстваните безвъздушни гуми Noair са 10 пъти по-здрави от първите им прототипи. Тяхната гъвкавост при опъване е увеличена с 40% и сега те дори могат да се сравняват по отношение на ресурса с конвенционалните гуми.

Toyo вече произвежда безвъздушни гуми, но в малки количества. В Япония е забранено да се шофира с безвъздушни гуми по обществени пътища, но производителят е уверен, че с развитието на индустрията на електрическите и безпилотни превозни средства търсенето на гуми, които не изискват редовна поддръжка, ще расте.

Споделете в:
Още новини
img 1.07.2022 Още едно име за което се говори с гордост-българският изобретател Петър Петров

Изобретява първия цифров ръчен часовник, наречен „Пулсар“.

img 23.06.2022 Нови всесезонни гуми от BFGoodrich навлизат на европейския пазар

Европейският асортимент на марката BFGoodrich, принадлежаща към компанията  Michelin разшири своята гама с две нови всесезонни гуми: BFGoodrich Advantage All Season за леки автомобили и BFGoodrich Advantage SUV All Season за кросоувъри и SUV.

img 17.06.2022 Giti Tire приветства бизнес партньори на Tire Cologne 2022

Giti Tire определи The Tire Cologne 2022 като много продуктивно събитие.

img 10.06.2022 Giti Tire с нови линии гуми GSR256 и GSR252 за камиони

На ежегодно събитие на марката Giti Tire, компанията  представи два нови модела за камиони - GSR256 и GSR252.