Меню
0
Новини

Знаем ли какво да е налягането на гумите?

Повечето шофьори знаят, че трябва да следят налягането в гумите си, за да си осигурят не само комфорт, но и безопасност. Въпреки това, малко са тези, които знаят, че правилното налягане на гумите е ключово за тяхното равномерно износване и основен фактор, който предопределя дълголетието на вашите гуми. Освен това – поставени под правилния натиск, гумите консумират по-малко гориво и ви спестяват пари.

 

Въпреки всички тези ползи, повечето шофьори не следят изправността на гумите на автомобила си, освен ако не възникне проблем. В проведено изследване на територията на Великобритания например, компанията производител на автомобилни гуми Мишелин стига до заключението, че повече от 60% от гумите в експлоатация са напомпани с погрешно налягане, а при близо 40% от тях налягането застрашава безопасността при шофиране. Подобно проучване не е провеждано в България към днешна дата, но сме сигурни, че резултатите биха била сходни.

 

Какво е важно да знаете за налягането на гумите? Обикновено налягането на предните гуми и тези отзад трябва да бъде различно. Налягането обикновено се измерва в килограми на квадратен инч (PSI) и ръководството за експлоатация на автомобила посочва кое е правилното налягане за гумите (въпреки че това може да варира при определени условия и ако натоварването се увеличава значително).

 

Силно препоръчително е често да се проверява налягането в гумите. Въпреки това, оборудването в бензиностанциите обикновено е неточно или не функционира правилно, така че по-добрите алтернативи включват разполагане със собствен комплект за наблюдение на налягането в гумите или редовно обслужване в автосервиз.

 

Предимствата на професионалната оценка, включваща проверка на протектора, идентифициране на петна и правилната ротация на гумите. Предните и задните гуми показват различни нива на износване и дори предните гуми могат да се износват неравномерно поради различните натоварвания при завиване наляво и надясно. В Радиал нашият ентусиазиран и опитен персонал ще се погрижи за вашите гуми и ще ви помогне да извлечете максимума от тях.

 

Не сте сигурни къде е вашият най-близък автоцентър Радиал? -> Открий моя Радиал

 

Добрата новина е че новите автомобили са оборудвани със системи за предупреждение, които сигнализират, когато налягането стане далеч от идеалното.

 

Ако имате някакви въпроси относно налягането в гумите или как да го наблюдавате, за да удължите живота на гумите си, просто посетете някои от нашите центрове.

Споделете в:
Още новини
img 23.04.2024 Nexen взима награда за дизайн Red Dot 2024 за гумата N'Fera Sport S

Nexen Tire спечели престижната награда Red Dot Design Award 2024г.

img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL

img 16.02.2024 Международна награда за дизайн 2023 за Continental UltraContact NXT

Журито на Международните награди за дизайн (IDA) присъди златна награда на Continental UltraContact NXT .