Меню
0
Новини

Nexen взима награда за дизайн Red Dot 2024 за гумата N'Fera Sport S

Nexen Tire спечели престижната награда Red Dot Design Award 2024 в Германия в категорията Продуктов дизайн. Проектирана за динамично шофиране Nexen N'Fera Sport S е високо скоростна гума и предлага превъзходни характеристики за управление и спиране.

Дизайнът на гумата е оптимизиран, за да осигури баланс между представяне на сухо и мокро, а четирите надлъжни канала предотвратяват аквапланинга и подобряват сцеплението на сухо. Твърдият борд подпомага за по-добър контрол, докато широките централни ребра подобряват прецизността на управление при висока скорост. В допълнение, напречните канали са скосени по посока на движение, за да се предотврати необичайно износване и да се подобри ефективността при дъжд.

Страничната стена на Nexen N'Fera Sport S е обозначена с "HN Replacement", което означава, че Nexen Tire е единствената южнокорейска компания за гуми, сертифицирана да доставя гуми за автомобили HyundaiN.
„Радваме се, че успяхме да докажем конкурентоспособността на нашия дизайн, като спечелихме три от най-престижните световни награди за дизайн“, се казва в изявление на Nexen Tire. „Ние ще продължим да повишаваме стойността на нашата марка чрез нашите уникални продуктови дизайни.“

Red Dot Design Award е международен конкурс за дизайн, организиран от Design Center Nordheim-Westfalen в Германия от 1995 г. и се счита за една от трите водещи награди за дизайн в света, заедно с IDEA Design Award в САЩ и iF Design Award в Германия.

Споделете в:
Още новини
img 13.05.2024 Bridgestone спечели голямата награда на Tire Technology International 2024

Компанията Bridgestone беше обявена за най-добър производител на гуми.

img 23.04.2024 Nexen взима награда за дизайн Red Dot 2024 за гумата N'Fera Sport S

Nexen Tire спечели престижната награда Red Dot Design Award 2024г.

img 28.03.2024 Citroen избра Goodyear за своя електрически e-C3

Goodyear EfficientGrip Performance 2 са избрани от Citroen като оригинално оборудване за новия електрически автомобил e-C3. 

img 12.03.2024 Специална оферта от Автоцентър Радиал-обект Ботевградско шосе

35% отстъпка от Базовата цена на марките TOYO, TIGAR, GITI и  GT RADIAL